Το business plan ή στα ελληνικά, επιχειρηματικό πλάνο, περιλαμβάνει, αναλύει και χωρίζει σε επιμέρους ενέργειες το όραμα της εταιρίας σας. Κατά κύριο λόγο, ο σκοπός ενός business plan είναι να καθορίσει την επιχείρηση και πού σκοπεύετε να την οδηγήσετε με την πάροδο του χρόνου (συνήθως εντός πέντε ετών). Αυτό σας επιτρέπει να αποφασίσετε τι βελτιώσεις πρέπει να γίνουν και πώς να τις δρομολογήσετε. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει βελτιώσεις στη στρατηγική, στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται με αυτό που θέλει ο ιδανικός πελάτης σας.

 

Τι περιλαμβάνει ένα business plan:

  • Αποστολή & Όραμα: για ποιόν λόγο ιδρύθηκε η επιχείρηση σας και ποιοί είναι οι μελλοντικοί στόχοι. Θέτουμε ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους στόχους βάσει της αγοράς και προχωράμε βήμα-βήμα
  • SWOT analysis: Αναλύουμε τα δυνατά και αδύναμα σημεία της επιχείρησας μελετώντας τις πιθανές ευκαιρίες και απειλές της αγοράς.
  • Οικονομικές προβλέψεις: Η οικονομική ανάλυση είναι κρίσιμο συστατικό για την επιτυχία, ιδιαίτερα αν θέλετε να προσελκύσετε επενδύσεις.
rawpixel-659503-unsplash

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας τώρα !